May

Ressam Şeref Sonel tarafından Atatürk'ün çekilen bir fotoğrafı üzerinden sulu boya renklendirme tekniğiyle yapılmış ve o tarihten bu yana okullarımızın sınıf duvarlarında, ders kitaplarının ilk sayfalarında yer alan, bu yönüyle eğitim camiamız açısından ayrı bir değeri olan tarihî Atatürk portresi muhafaza edilmek üzere Millî Eğitim Bakanlığının envanterine dahil edildi.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle yer değiştiren öğretmenlere önceki görev yerlerine geri dönüş hakkı verilecek.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğünce, dijital teknolojinin kitaplara kattığı bir yenilik olan zenginleştirilmiş kitap çalışmaları, tüm dersleri kapsayacak şekilde hayata geçiriliyor.

Nis

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Başkanlığımızca gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin özet bilgi ve sonuçları içeren "Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Gerçekleştirilen Faaliyetler Özet Kitapçığı" yayımlanmıştır.

Mrt

Okul Düzeyinde Başarılı olan Öğrencilere Başarı Belgesi  Verildi.

Mrt

Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin takibi kapsamında biçimlendirici değerlendirmeye yönelik hazırlanan yeni örnek etkinlikler ve ölçme araçları yayımlandı.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi dönemden itibaren çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla öykü türünde materyaller geliştirerek "365 Gün Öykü" platformu oluşturdu.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlere ait çalışmaların, fark yaratan projelerin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı "Öğretmeniz" dergisi, ikinci sayısıyla okuyucuyla buluştu.